Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Izbeglim licima dodeljeno još devet ugovora za stanove

By Februar 03, 2023 0

Danas je u Gradskoj upravi Smederevo dodeljeno još devet Ugovora o kupoprodaji stanova u ulici Jozefa Šulca broj 10. Ugovore je dodelio gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i tim povodom je razgovarao sa sugrađanima. 

Podsećanja radi, nakon izgradnje stambenog objekta i sprovedenog postupka za davanje stambenih jedinica u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine koju je sprovela Komisija za izbor korisnika, Grad Smederevo je sa dvadeset lica zaključio Ugovore o zakupu stambene jedinice, na period od šest meseci. Po isteku tog perioda jedanaest zakupaca stana podnelo je zahtev za kupovinu stana i sa njima je nakon sprovedenog postupka zaključen Ugovor o kupoprodaji stanova uz mogućnost otplate kupoprodajne cene na trista mesečnih rata i kamatnu stopu od nula odsto. Preostalih devet zakupaca po isteku ugovora o zakupu, podnelo je zahtev za davanje stanova u zakup na period od novih šest meseci, nakon čega su i oni podneli zahtev za kupovinu stanova.
Prisutnima se obratio Zoran Milošević, ispred Odeljenja za imovinsko-pravne i komunalne poslove. On je sugrađanima čestitao na činjenici da su posle niza godina čekanja uspeli da ostvare svoj san i dobiju sada svoje domove gde mogu da žive sa svojim porodicama u svom gradu. 
"Zadovoljstvo mi je da se danas vidimo ovim povodom u Gradskoj kući. Oktobra 2021. godine smo se videli i tada ste se uselili u vaše stanove po osnovu ugovora koje ste potpisali na šest meseci o zakupu. Nakon tog perioda stvorili su se uslovi da možete da uzmete u otkup te stanove, u skladu sa Zakonom o izbeglicama, na trista mesečnih rata bez kamatne stope. Prošle godine jedanaest porodica je iskoristilo tu mogućnost, sa njima smo potpisali ugovore i oni su sada već vlasnici tih stanova. Imao sam prilike da razgovaram sa njima i oni su zadovoljni jer su posle dosta loših trenutaka iz prošlosti dobili svoje domove. Sada su se stvorili uslovi da potpišemo te ugovore i sa preostalih devet porodica. Ispred Grada još jednom vam čestitam i želim da istaknem da su vam vrata Gradske kuće uvek otvorena i da vam kao gradonačelnik uvek stojim na raspolaganju", rekao je gradonačelnik Beč u svom obraćanju prisutnima.
Nakon toga, gradonačelnik je razgovarao sa sugrađanima o tome koliko im ti stanovi znače za zbrinjavanje njihovih porodica, i da su  pre svega zahvalni gradu koji ih je prihvatio i obezbedio im neophodne uslove za život.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2