Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Pajtić postavio Egića na čelo Dečjeg sela: Bivši predsednik Demokratske stranke i dalje ćuti o hapšenju njegovog saradnika zbog silovanja

Nekadašnji funkcioner Demokratske stranke i veoma blizak saradnik Bojana Pajtića, Srđan Egić (42), uhapšen je u Novom Sadu pod sumnjom da je silovao devojku iz Kule (21) i zbog toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako je navedeno, pritvor mu je određen po tri osnova - opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Pajtić i dalje ćuti

Pa iako je od ovog skandala prošlo već nekoliko dana, Bojan Pajtić i dalje ćuti i ne osuđuje seksualno zlostavljanje žena.

Zbog toga su novinari portala 24sedam juče stupili u kontakt sa bivšim predsednikom Demokratske stranke i pokušali da dobiju, barem formalnu, osudu seksualnog zlostavljanja 21-godišnje devojke.

Ipak, Pajtiću su očigledno prijateljstvo i saradnja sa Egićem bitniji, te je odbio da osudi silovanje.

Zahvaljujući Pajtiću postavljen na mesto direktora Dečjeg sela

Razlog za to je verovatno što bliski odnosi Pajtića i Egića traju više od deceniju. Naime, Egić je baš za vreme režima DS-a, čiji je bio istaknuti član, obavljao vrlo važne funkcije u Novom Sadu. 

Upravo je Pajtić, dok je vršio funkciju predsednika Pokrajinske vlade postavio Egića na mesto direktora Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović”. 

Sada kada cela Srbija već danima bruji o tome da je nekadašnji funkcioner Demokratske stranke optužen za silovanje devojke koja je čak 21 godinu mlađa od njega, posebno jezivo zvuči činjenica da je na Pajtićevu inicijativu Egić postavljen na mesto direktora jedne takve ustanove.

Slučaj gde političar, funkcioner, profestor, direktor Dečjeg sela vrbuje devojku preko društvenih mreža, obećava "kule i gradove" te, prema optužbi iste i napastvuje, doveo je do opšteg uznemirenja šire javnosti! U anketi koju su novinari sproveli, građani su izrazili gađenje i zabrinutost i opravdanu bojazan sa pitanjem da li su i deca iz Dečjeg sela bila u opasnosti, s obzirom da je optuženi Egić bio u kontaktu sa njima?!

Panika i na fakultetima

Pored toga, Egić je bio docent i gostujući profesor na većini privatnih novosadskih fakulteta. Kako saznaje 24sedam, posle optužbe za silovanje, na tim fakultetima je nastala opšta panika zbog toga što je Egić bio u kontaktu sa mnogo mladih devojaka. Jedna od studentkinja, Nevena K. nam je kratko rekla: "Ne bi me čudilo da je i na fakultetu obećavao što-šta.."

Podsetimo, devojka koja je optužila Egića za silovanje je u policiji rekla da se sa njim upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Blizak saradnik Bojana Pajtića joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao. 

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2