Novembar 30, 2022

 

postanska 31.10.22

Održana 33. sednica Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka (VIDEO)

U maloj sali Skupštine opštine Smederevska Palanka, održana je trideset treća sednica Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka. Sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća, Toplica Pintorović.

Na na dnevnom redu bilo je 12. tačaka i to:

1. Donošenje zaključka o potvrđivanju rešenja i Odluke sa telefonske sednice od 08.08.2017. godine
2. Donošenje Odluke o određivanju oblasti i iznosa sredstava za finansiranje Programa od javnog interesa Udruženja iz Budžeta opštine Smederevska Palanka
3. Donošenje Cenovnika o utvrđivanju naknade za dobijanje dozvole za rad u dane Krstovdanskog vašara 2017. godine
4. Razmatranje zahteva Nešić Velibora za naknadu štete od pasa lutalica
5. Razmatranje zahteva «Trgocentra» DOO iz Beograda za produženje radnog vremena za obavljanje pekarske delatnosti
6. Razmatranje zahteva banke «Poštanska štedionica» za privremeno zaustavljanje vozila za transport novca u ul. I Srpskog ustanka broj 106.
7. Razmatranje zahteva «Lilić Trgovine» DOO za odobrenje parkiranja radi istovara robe u vremenu od 09 do 14 časova u ul. I Srpskog ustanka
8. Razmatranje zahteva moto kluba «FREE RIDERS» za finansijsku pomoć
9. Razmatranje zahteva Lazić Novice iz Selevca za finansijsku pomoć
10. Razmatranje zahteva OŠ "Olga Milošević" za davanje saglasnosti za pedagoškog asistenta
11. Razmatranje zahteva OŠ "Olga Milošević" za angažovanje dva personalna asistenta
12. Tekuća pitanja

Najznačajnija tačka dnevnog reda odnosila se na usvajanje programa od javnog interesa za Udruženja, a rebalansom budžeta sredstva za ovu namenu povećana su sa 2 na 3 miliona dinara. Konkurs će biti objavljen na sajtu opštine Smederevska Palanka i u sredstvima javnog informisanja.

Takođe, članovi Opštinskog veća dali su saglasnost na Cenovnik o utvrđivanju naknade za dobijanje dozvole za rad u dane Krstovdanskog vašara 2017. godine, a cene zakupa u I, II i III zoni ostale su nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu.

Članovi veća su konstatovali da ne postojeuslovi da se "Trgocentru" DOO iz Beograda da saglasnost za produženje radnog vremena, odbijen je i zahtev banke "Poštanska štedionica" za privremeno zaustavljanje vozila za transport novca u ulici Prvog Srpskog ustanka, kao i zahtev "Lilić Trgovine" DOO za odobrenje parkiranja radi istovara robe.

Takođe, odobren je zahtev za naknadu štete od pasa lutalica Nešić Veliboru, kao i finansijska pomoć za Lazić Novicu. Na 33. sednici Opštinskog veća data je saglasnost OŠ "Olga Milošević" za pedagoškog i dva personalna asistenta.

Pogledajte konferenciju za medije posle održane 33. sednice Veća

Last modified on Četvrtak, 24 Avgust 2017 16:44

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2