Oktobar 18, 2021

 

postanska 09.07.2021

Kamerama protiv divljih deponija u Smederevu

By Oktobar 18, 2017 0

Komunalna policija Gradske uprave Smederevo pozvala je danas građane da aktivno učestvuju u očuvanju životne sredine i time daju svoj doprinos čistoći grada i unapređenju postojećeg stanja komunalnog reda na teritoriji Grada Smedereva.

Problem sa deponijama u smederevskim selima rešavaće se uvođenjem sistema redovnog iznošenja smeća. To je osnovni preduslov za njihovu trajnu sanaciju, navodi se u informaciji objavljenoj na gradskom sajtu.

Takođe, obaveštavaju se građani da će se ubuduće sankcionisati nesavesno ponašanje svih onih koji odlažu smeće na mesta koja za to nisu predviđena. Deponije su odnedavno pod nadzorom video kamera, a za fizička i pravna lica predviđene su novčane kazne.

Grad Smederevo je, u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji, postavio video nadzor na lokacijama, gde je na predlog i na osnovu procene Komunalne policije Smedereva utvrđeno da se stvaraju takozvane „divlje deponije“, a u cilju sprečavanja širenja postojećih i stvaranja novih.

Video nadzor se nalazi na lokacijama kod Osnovne škole „Sveti Sava“, na pristanu, na Dunavskom keju, na starom Šalinačkom putu, ugao Ulice 27.marta i Majevičke, u naselju Miloja Đaka, u Šumadijskoj, na Papazovcu (kod okretnice autobusa), na Carini kod Rimskog bunara, na Trgu Nikole Krge i u Jabukaru iza Knez Mihajlove ulice.

Za sve dodatne informacije, a u cilju sprečavanja i stvaranja novih divljih deponija, građani mogu da se obrate na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili tel.: 064/844-91-49 i 026/46-27-902.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2