Avgust 02, 2021

 

postanska jul 21

Brnabić: U narednih 10 dana pomoć penzionerima od 5.000

By Oktobar 30, 2017 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će u narednih 10 dana biti isplaćena jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara. Od 1. januara, kako je jutros dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom, biće obezbeđeno povećanje svim penzionerima od pet odsto.

Brnabić je, na predstavljanju beogradske senior kartice u Sava centru, najavila da će u 2018. godini, kako se bude smanjivao udeo penzija u BDP do nivoa od 11 odsto, polako biti ukidan Zakon o privremenom uređenju penzija.

Uspeli smo da ono što smo uštedeli merama fiskalne konsolidacije počnemo da vraćamo. U protekle dve godine bilo je skromno, ali koliko smo mogli, 1,25 odsto i 1,75 odsto, a od 1. januara značajno povećanje od pet odsto, ocenila je Brnabić i dodala da je to veliko povećanje i za finansijski jače zemlje.

Za 90 odsto penzionera, naglasila je Brnabić, sa povećanjem od pet odsto penzije će biti veće nego što su imali 2014. godine pre mera fiskalne konsolidacije.

Prema njenim rečima, vraćanjem izdvajanja za penzije na nivo od 11 odsto BDP i uspostavljanjem pune finansijske stabilnosti biće moguće potom ponovo se vratiti na usklađivanje penzija dva puta godišnje.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2