Juni 13, 2021

 

posta 30.3.2021

Đerdap usluge i Emporio team preuzeli turistički pristan u Smeredevu

By Novembar 09, 2017 0

U Smederevu je u sredu, 8. novembra 2017. godine, izvršena primopredaja turističkog pristana lučkom operateru, konzorcijumu koji čine privredna društva Đerdap usluge iz Kladova i Emporio team iz Beograda, na desetogodišnje upravljanje, prenosi Podunavlje.info.

Prošle godine je uz pomoć Ministarstvo trgovine i turizma obezbeđen šlep-pristan u vrednosti od 25 miliona dinara. Zbog usvajanja seta zakona u ovoj oblasti, pristan nije bio u funkciji od kada je postavljen. Lokalna samouprava ga je ustupila Agenciji za upravljanje lukama, koja je raspisala tender za dobijanje lučkog operatera. Nakon toga, krajem oktobra potpisan je Ugovor o obavljanju lučke delatnosti u međunarodnom putničkom pristaništu u Smederevu, između Agencije za upravljanje lukama i pomenutog Konzorcijuma.

Konzorcijumu je uručeno i Rešenje i Uverenje o upisu u registar lučkih i pristanišnih operatera, čime je postao zvanično prvi lučki operater koji će svoju delatnost obavljati na međunarodnom putničkom pristaništu u Smederevu narednih deset godina.

Menadžer lučkog operatera Ljubomir Šuljeranović je istakao da je kruzing oblast koja brzo napreduje, a "naša šansa je u tome što imamo dosta lepih prostora na Dunavu, mada nažalost nismo dovoljno koristili te potencijale". On je, ukazujući na potencijal za razvoj, podsetio da je ove godine u Beogradu pristalo više od 600 turističkih brodova.

Predstavnik Agencije za upravljanje lukama Vladimir Pavlović je naglasio da je Agencija u proteklom periodu kao svoj prioritet stavila razvoj kruzinga i putničkih pristaništa na Dunavu, a ove godine su otvorena dva pristaništa u Kladovu i Smederevu i u skladu sa tim je dodeljen Ugovor o obavljanju lučke delatnosti operateru.

Izvor: ekapija.com

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2