Juni 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Stoti broj biltena Crvenog Krsta Smedereva

By Decembar 10, 2017 0

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju održana je tribina povodom obeležavanja objavljivanja stotog broja Elektronskog biltena Crvenog krsta Smederevo. Prvo izdanje nastalo je u avgustu 2009. godine, i od tada, jednom mesečno, u kontinuitetu, ovaj bilten elektronskim putem stiže na adrese prijatelja, saradnika organizacije i donatora.

Prisutne su pozdravili predsednica lokalne organizacije Živoslava Lazić i član Gradskog veća za socijalna pitanja Dragan Stanić. Oboje su istakli značaj koji ovo elektronsko izdanje ima za promociju aktivnosti Crvenog krsta Smedereva, rad ovdašnjih volontera i humanost naših građana.
- Bilten sadrži informacije o aktivnostima Crvenog krsta Srbije i Smedereva, a u njemu se prenose i informacije o aktivnostima ove humanitarne organizacije koje su u prethodnom periodu objavljene u različitim medijima. Dosta se čitaju i rubrike „Humanost na delu“, „Aktuelne teme“, „Korisni projekti“, „Zdravlje“ i „Zanimljivosti“. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprineli da bilten bude bogatiji i sadržajniji – rekao je obraćajući se prisutnima mr Slobodan Stanković, predsednik Komisije za informisanje i marketing UO Crvenog krsta Smederevo.
O značaju informisanja za humanitarne organizacije sa posebnim osvrtom na korišćenje društvenih mreža govorila je dr Vesna Opavski sa Univerziteta Donja Gorica u Podgorici, a na tribini je bilo reči i o međugeneracijskoj solidarnosti i suzbijanju nasilja nad starima.
O značaju volonterskog rada za mlade govorila je Maja Đorđević, učenica četvrte godine rednje stručne škole „Despot Đurađ“, koja je član terenske jedinice Crvenog krsta Smederevo.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2