Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

U Smederevo dolaze novi kineski investitori

By Decembar 18, 2017 0

„HBIS Grupa“ ostvarila je ove godine 750 miliona dolara prihoda, a u smederevskoj železari proizvedeno je 1,5 miliona tona čelika, rekao je predsednik ove kineske kompanije Ju Jong prilikom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Jong je naveo da su ukupne investicije u železaru ove godine iznosile 160 miliona dolara. Plan za narednu godinu predviđa proizvodnju od 1,8 miliona tona čelika, uz ukupan prihod od milijardu dolara, najavio je Jong tokom razgovora sa srpskim predsednikom.

Predsednik Vučić je izrazio duboku zahvalnost predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, kineskom narodu i predsedniku HBIS Grupe Ju Jongu za „očuvanje i današnje uspešno poslovanje Železare Smederevo“, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Predsednik Vučić se posebno osvrnuo na veliku brigu koju kompanija HESTIL posvećuje radnicima smederevske Železare. Kompanija HESTIL konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka u inostranstvu, navodi se u saopštenju

.Predsednik HBIS Grupe Jong informisao je predsednika Srbije o razvoju industrijske zone Smederevo i iskazao nameru da u sledećoj godini HBIS Grupa dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni.

Predsednik Vučić je rekao da je vrlo imresioniran rezultatima koje je HESTIL postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Republika Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i ove kompanije.Gospodin Ju Jong je zahvalio predsedniku na kontinuiranoj podršci, posebno ističući da je Srbija napravila veliki napredak u ekonomskim reformama i ekonomskom razvoju.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2