Decembar 06, 2021

 

postanska 28.10.2021

Ministar Vanja Udovičić uručio donaciju palanačkoj školi "Heroj Ivan Muker" (VIDEO)

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar Darko Stanić i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković posetili su danas Smederevsku Palanku i uručili donaciju Osnovnoj školi "Heroj Ivan Muker".

- Smederevska Palanka ima zdravu bazu sporta. Želimo da nastavimo saradnju. Drago mi je što smo posle poplava, zajedno sa Atletskim savezom Srbije i Savezom za školski sport, uspeli da saniramo sportska borilištana stadionu. Ovo je samo početak, a naš interes je da atletika i drugi sportovi, pored vrhunskih karatista i rukometaša, ponovo zažive u Smederevskoj Palanci, rekao je ministar Udovičić.  

Ova tri velikana srpskog i svetskog sporta družili su se na gradskom stadionu sa mladim talentovanim sportistima iz Palanke.

- Zajedno sa Smederevskom Palankom nastavljamo akciju. Želja nam je da deca u svojim fiskulturnim salama i na drugim sportskim borilištima imaju najnoviju opremu. Želimo da poboljšamo njihove časove fizičkog i da omogućimo kvalitetnije sprovođenje vannastavnih aktivnosti. Motivisaćemo profesore, nastavnike i decu da ostanu u sistemu sporta. Hvala Privremenom organu Smederevske Palanke što je prepoznao značaj ove akcije, kroz renoviranje školskih sala i otvorenih terena. To je značajno i za sportske klubove koji sada na raspolaganju imaju više mogućnosti za treninge, rekao je Udovičić.

Tanasković je, govoreći o donaciji, naglasio da su za bavljenje sportom svakako potrebni rekviziti, kao i da akcija Ministarstva i Saveza pruža deci mogućnost da se ostvare u raznim sportovima.

- Osmeh na njihovim licima sve govori o novim loptama, golovima, koševima i drugim sportskim rekvizitima, koji su školama u Smederevskoj Palanci neophodni. Naša želja je da što više dece uključimo u sportske aktivnosti, rekao je Tanasković. 

Predsednik Privremenog organa Smederevske Palanke Nikola Vučen istakao je da su ulaganja u sport, omladinu i škole jedan od prioriteta lokalne vlasti.

- Nikada se više neće desiti da sportski klubovi služe za veliko pranje novca, kako je to bilo od 2008. do 2016. godine. Današnja poseta je dokaz da Smederevska Palanka kreće zdravim putem. Trudićemo se da u narednom periodu omogućimo deci sve što im je potrebno da izrastu u vrhunske sportiste, rekao je Vučen.

Pogledajte prilog TV Jasenica

Last modified on Petak, 16 Mart 2018 14:45

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2