Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

KAKO JE I OBEĆANO: Počelo uređenje puta Azanja - Kusadak

Jedno od najvećih sela u Srbiji Azanja, u opštini Smederevska Palanka, ima velikih problema sa putnom infrastrukturom. Godinama se u ovo mesto nije ulagalo, a jedna od ključnih saobraćajnica koja i spaja dva najveća sela na teritoriji opštine Smederevska Palanka, Azanju i Kusadak je u užasnom stanju.

Prilikom nedavne posete Azanji direktor JP Putevi Srbije, Zoran Drobnjak i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić su se uverili u veoma loše stanje ove deonice puta i tada su rekli da će se odmah krenuti sa rekonstrukcijom tog puta.

Tako je i bilo, pa se od juče mehanizacija nalazi na terenu. Počelo se sa skidanjem starog sloja asfalta nakon čega će biti asfaltirano, po rečima Drobnjaka, 6 km puta. Zoran Drobnjak je prilikom posete istakao i da će nakon toga na meštanima biti da održavaju i čiste odvodne kanale pored puta kako bi im asfalt duže trajao, jer voda i mraz su najveći neprijatelji zbog kojih putevi propadaju.

Opštinske strukture su uspostavile dobru saradnju sa republičkim organima tako da u narednom periodu možemo očekivati veliki broj radova na sanaciji i rekonstrukciji ulica u gradu i selima.

Izvor: palankadanas.com

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2