Print this page

POTVRDA VLADE SRBIJE: 14 miliona evra za Smederevsku Palanku!

By Mart 19, 2018 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je na svom tviter malogu da će Vlada Srbije u Smederevsku Palanku uložiti 14 miliona evra, uz poruku da "lokalne samouprave, uz podršku Vlade Srbije, moraju da iskoriste svoj potencijal kako bi lokalna privreda postala motor našeg napretka".

Vlada Srbije: Sprovodi se sanacioni plan za Smederevsku Palanku

Predsednica Vlade je podsetila na to da je, dok je bila ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, napravila sanacioni plan za Smederevsku Palanku, te da je dug smanjen za oko 260 miliona dinara, kao i da se pregovara sa komercijalnim bankama o tome da se otpišu delovi velikih dugovanja, dok bi sredstva za otplatu dugova bila izdvojena iz budžeta Srbije.

Ona je, tokom posete Smederevskoj Palanci, iznela podatak da je u taj region nakon poplava 2014. godine uloženo nešto više od 2.5 miliona evra, da je u projekat obnove bolnice u Smederevskoj Palanci uloženo nešto više od 8.5 miliona evra, dok su projekti za rekonstrukciju vodovoda, vrednosti četiri miliona evra, takođe spremni.

Ulaganje u zdravstvo

Ministar dr Zlatibor Lončar je podsetio da je Vlada Srbije u proteklom periodu uložila 35 miliona dinara za kupovinu potrebnih aparata za Opštu bolnicu, kao i da je državnim sredstvima izgrađeno novo odeljenje ginekologije i rekonstruisano odeljenje za palijativnu negu. 

- Još 20 miliona uložili smo u interventnu sanaciju. Zgrada je stara, energetska efikasnost je loša. Do kraja leta kompletno ćemo renovirati Opštu bolnicu "Stefan Visoki". Biće jedna od najboljih bolnica u Srbiji. Zaposlićemo mlade lekare i obezbediti im specijalizacije. Takođe, pomoć stručnog kadra obezbedićemo i iz velikih medicinskih centara. Takođe, renoviraćemo ambulantu na Koloniji, u koju 30 godina ništa nije uloženo, rekao je ministar Lončar.  

Ulaganje u poljoprivredu i vodoprivredu

Pre nekoliko dana ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović obećao je da će se Ministarstvo uključiti u sređivanje vodotoka i pritoka drugog reda. 
Ministar prosvete Mladen Šarčević, tokom posete Mašinsko-elektrotehničkoj školi "Goša" obećao je da će Ministarstvo izdvojiti 300 miliona za renoviranje i opremanje ove škole, čiji se značaj ogleda u više aspekata, a prvenstvo u mogućnosti sprovođenja dualnog obrazovanja, koje ovde već daje rezultate. Takođe, najavljena je izrada projekta rekonstrukcije Osnovne škole "Nikola Tesla" u Goloboku do kraja ove i početak građevinskih i drugih radova tokom 2019. godine.

Ulaganje u sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar Darko Stanić i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković uručili su donaciju Osnovnoj školi "Heroj Ivan Muker".
- Smederevska Palanka ima zdravu bazu sporta. Želimo da nastavimo saradnju. Drago mi je što smo posle poplava, zajedno sa Atletskim savezom Srbije i Savezom za školski sport, uspeli da saniramo sportska borilišta na stadionu. Ovo je samo početak, a naš interes je da atletika i drugi sportovi, pored vrhunskih karatista i rukometaša, ponovo zažive u Smederevskoj Palanci, rekao je ministar Udovičić.  

Ulaganje u infrastrukturu

Prilikom nedavne posete Azanji direktor JP Putevi Srbije, Zoran Drobnjak i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić su se uverili u veoma loše stanje ove deonice puta i tada su rekli da će se odmah krenuti sa rekonstrukcijom tog puta. Tako je i bilo, mehanizacija se nalazi na terenu. Počelo se sa skidanjem starog sloja asfalta nakon čega će biti asfaltirano, po rečima Drobnjaka, 6 kilometra puta.  Najavljena je irekonstrukcija nekoliko vitalnih gradskih ulica.

Smederevska Palanka zasvetlela posle godina teškog Keninog mraka

Privremeni organ u Smederevskoj Palanci, predvođen Srpskom naprednom strankom, uložio je velike napore da stanovnicima ove opštine obezbedi ulično osvetljenje, posle godina teškog mraka u koji ih je zavio Radoslav Milojičić Kena.

Radovi još uvek nisu gotovi, a do sada je zamenjeno ukupno 3.179 sijalica u MZ Kolonija, MZ Centar, MZ Stara Čaršija, MZ Donji grad, MZ Azanja, MZ Baničina, MZ Bašin, MZ Bačinac, MZ Vlaški Do, MZ Vodice, MZ Glibovac, MZ Golobok, MZ Grčac, MZ Kusadak, MZ Mala Plana, MZ Mramorac, MZ Ratari, MZ Pridvorice, MZ Selevac, MZ Stojačak i MZ Cerovac.

Last modified on Ponedeljak, 19 Mart 2018 21:11