Mart 04, 2021

 

postanska 30.10

Opšta bolnica "Sveti Luka" u Smederevu dobila akreditaciju

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije obavestila je Opštu bolnicu "Sveti Luka" u Smederevu da je, posle sprovedenog postupka, dobila akreditaciju na određeni period, o čemu će joj biti izdat sertifikat.

- Ovog puta smo ispunjenost postavljenih akreditacijskih standarda ostvarili u visokom procentu, čemu su prethodile brojne aktivnosti koje su privedene kraju posetom spoljašnjih ocenjivača početkom aprila meseca. Ocenjivani su dostignuti standardi kvaliteta u oblastima: upravljanja, rukovođenja, upravljanja informacijama, ljudskih resursa, zaštite životne sredine, laboratorijske dijagnostike, farmaceutske delatnosti, radiologije, internističkih grana, hirurgije, pedijatrije, urgentne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, ginekologije i neonatologije, navodi se u saopštenju Opšte bolnice u Smederevu.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi smatraju da je dobijanje akreditacije "izuzetan uspeh i "garancija za sigurnost pacijenata, njihovo poverenje u zdravstveni sistem i nivo zdravstvenih usluga u skladu sa postavljenim standardima kvaliteta".

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2