Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

SRBIJA PRIMER USPEŠNO SPROVEDENIH EKONOMSKIH REFORMI

By Oktobar 04, 2018 0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder.

Predsednik Vučić zahvalio je regionalnoj direktorki Van Gelder na kontinuiranoj podršci i pomoći koja pruža Srbiji. Zahvaljujući teškim reformama koja je sprovela u prethodnom periodu, Srbija je izašla iz teške krize i beleži dobre fiskalne rezultate.
Regionalna direktorka Van Gelder konstatovala je da je Republika Srbija primer uspešno sprovedenih ekonomskih reformi posle najteže situacije u srpskoj ekonomskoj istoriji.
Ona je rekla da će Svetska banka, u okviru Agende novog rasta, analizirati srpski model rasta na makro, sektorskom i mikro nivou u cilju nastavka ekonomskih reformi. 
Sagovornici su zaključili da će Svetska banka zajednički raditi sa Vladom Republike Srbije na daljem unapređenju konkurentnosti srpske ekonomije, reformi državnih preduzeća, unapređenju javne administracije i promociji E-uprave, ali kao najvažniji zadatak naveli su pomoć u upravljanju javnim investicijama i unapređenju implementacije satrateških projekata.
Na sastanku je zaključeno da će se, kao što je to bilo u prethodnih pet godina, bliska saradnja nastaviti i da Svetska banka ostaje glavni partner Srbije u sprovođenju reformi u Republici Srbiji.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2