Septembar 29, 2021

 

postanska 09.07.2021

AFERA ČIKA ZVONKO: Nestala dokumentacija o licitaciji za bivšu fabriku "20. juli"!

By Februar 04, 2019 0

Dokumentacija o licitaciji za zakup bivše fabrike nameštaja "20. juli" nestala je iz arhiva, tako da se ne može sa sigurnošću tvrditi na osnovu čega je tajkunčić Zvonko Stojković, u narodu poznatiji pod nadimkom Svinja, zakupio ovaj objekat na 99 godina za 1.180.000,00 dinara (zajedno sa 18% PDV). Potrudićemo se da je pronađemo.

Da bi utvrdili sled događaja pre nego što je čika Zvonko Svinja opet prekršio zakon i gradio više nego što mu je to građevinskom dozvolom omogućeno, bitno nam je i da saznamo ko je učestvovao na licitaciji, kako bi stekli jasan uvid u čudan podatak da ga ovaj objekat košta 993,27 dinara mesečno sa sve PDV-om. 

Uvidom u ponude drugih "igrača", saznaćemo i da li je ova licitacija možda bila nameštena?! Sumnju zasnivamo da činjenici da čika Zvonko skoro ništa nije radio po zakonu, što otvara i mogućnost koruptivnih radnji ka onima koji su ga jedne godine, uprkos dokazanim (ne)delima, proglasili privrednikom godine u privredno uništenoj Smederevskoj Palanci.

Građevinska inspekcija u Smederevskoj Palanci, krajem januara, naredila je investitoru "Palanka Promet" doo da u roku od 30 dana pribavi izmenjeno rešenje o građevinskoj dozvoli za rekonstrukciju objekta za konfekcioniranje i prodaju proizvoda životninjskog porekla, u Njegoševoj bb, a iz razloga odstupanja izvedenog objekta od odobrene projekte dokumentacije i rešenja o građevinskoj dozvoli, u pogledu gabarita, što je u suprotnosti sa članom 3. prvobitnog ugovora o zakupu sa JP "Mikulja".

Možda raspletom ovih događaja dođemo i do famozne Fondacije "Stefan Visoki", odnosno do odgovora kako se Zvonkova apoteka "Palanka lek", u ulici Vuka Karadžića, niotkuda našla na parceli u vlasništvu Republike Srbije, na kojoj se nalazi i regionalna Opšta bolnica "Stefan Visoki".

Nastaviće se...

Last modified on Ponedeljak, 04 Februar 2019 17:05

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2