Print this page

GV: POVOLJNIJI USLOVI ZA VANTELESNU OPLODNJU I NOV PROSTOR ZA PARKIRANJE

By Septembar 17, 2019 0

Gradsko veće je na poslednjoj sednici utvrdilo predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o ostvarivanju prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju, koju bi trebalo da usvoje odbornici lokalnog parlamenta. Navedeni predlog, navodi se u izveštaju objavljenom na sajtu grada, omogućava povoljnije uslove za parove koji žele da se ostvare kao roditelji.

Naime, izmenama i dopunama predviđa se da pravo na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju mogu da ostvare i parovi koji već imaju jedno dete, umesto dva pokušaja vantelesne oplodnje, ubuduće bi se o trošku grada sufinansirala četiri pokušaja vantelesne oplodnje, a parovi koji se odluče za postupak vantelesne oplodnje, istu bi mogli da ostvare u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji koje pružaju zdravstvene usluge lečenja neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognutog oplođenja.

Na poslednjoj sednici, Gradsko veće je dalo saglasnost Javnom komunalnom preduzeću „Parking servis“ za pokretanje otvorenog postupka javne nabavke za radove na uređenju parkinga i manipulativnog prostora iza objekta „Amana“. Procenjena vrednost javne nabavke je do 10.000.000,00 dinara bez PDV-a, a sredstva za realizaciju ove nabavke obezbedilo je preduzeće iz sopstvenih sredstava. Realizacijom predmetne nabavke, „Parking servis“ nastavlja aktivnosti na rešavanju dugogodišnjih problema parkiranja u gradu, a pre svega u samom centru, gde je i najveća potreba za parkiranjem. Uređenjem prostora iza Amana izgradiće se parking sa velikim brojem parking mesta – navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu grada.

osim ovih, Gradsko veće je razmatralo i odluku o donošenju programa energetske efikasnosti grada Smedereva, kao i izmenu pravilnika o finansiranju, načinu rada i uslovima za ostvarivanje prava na besplatan obrok, odnosno obroke Narodne kuhinje, na teritoriji grada.

J.V.

foto: sajt grada Smedereva