Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

NOVI ULTRAZVUČNI APARAT U DOMU ZDRAVLJA

U smederevskom Domu zdravlja ultrazvučni pregledi će se ubuduće obavljati novim aparatom, čiju je nabavku finansirala lokalna samouprava. Reč je o aparatu vrednom 4 miliona dinara, kojim je zamenjen stari, korišćen u ovoj ustanovi više od četvrt veka.
-Dobili smo vredan ultrazvučni aparat, najnovije tehnologije na našem tržištu, koji ima odlične karakteristike i nadamo se da će nas dobro služiti. Stari ultrazvučni aparat koji smo imali bio je stariji od 25 godina, na njemu je urađen veliki broj pregleda, poslednjih godinu-dve se kvario, tako da nam je ovaj došao u pravom trenutku. Na njemu ćemo obavljati ultrazvučni pregled abdomena, štitne žlezde i uro-trakta, vrlo je precizan, ima dobre karakteristike, tako da su snimci odlični – kaže dr Olgica Obradović, načelnica Službe opšte medicine u Domu zdravlja.
Novi ultrazvučni aparat smešten je u adaptiran i opremljen prostor koji je ranije služio u druge svrhe, pa će se u njemu i zaposleni i pacijenti osećati prijatnije. Najvažnije je da će na ovaj način, kažu u Domu zdravlja, značajno biti smanjene i liste čekanja, pošto su u prethodnom periodu pregledi zakazivani u roku od mesec do mesec i po dana.
-Trenutno imamo šest lekara koji skoro svaki dan rade ultrazvučne preglede, sada su sezone godišnjih odmora, pa je to malo proređeno, ali kada prođu odmori, onda to bude skoro svaki dan, i subotom. Imamo godišnje od 4 do 4,5 hiljada pregleda u zavisnosti od potreba, tako da nam je ovaj aparat stvarno zlata vredan i za sada zadovoljava naše potrebe – objašnjava dr Obradović.

RADOVI U AMBULANTI NA CARINI

Osim nabavke nove opreme, u Domu zdravlja angažovani su i na uređenju pojedinih objekata čija je sanacija neophodna. U toku su radovi u ambulanti na Carini, vredni oko 300.000 dinara. Prostor će biti okrečen, zamenjeni stari i postavljeni novi podovi, a uz pomoć donatora obnovljen je nameštaj i prateći elemnti, potvrdio je za naš portal Radosav Jović, načelnik tehničke službe. Dodaje da su sve radove izveli zaposleni u Domu zdravlja, čime su, takođe, izvršene određene uštede. U narednom periodu, navodi, u planu je sanacija fasade i uređenje spoljašnjeg prostora oko objekta na Carini, za šta su potrebna veća finansijska sredstva.


J.V.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2