Maj 21, 2022

 

postanska 05.2022

POSLEDNJE PRIPREME PRED „SMEDEREVSKU JESEN“

By Septembar 05, 2019 0

Iako, kalendarski, još nije stigla, jesen u grad na Dunavu dolazi predstojećeg vikenda, a 132. manifestacija po svojim programima i sadržajima biće raznovrsna kao i svake godine. Na glavnom gradskom trgu i u Tvrđavi u toku su poslednje pripreme za „Smederevsku jesen“, a deo programa u ustanovama kulture već je počeo.

Posle tradicionalnog nastupa „Banatskih kicoša“ u Vinskom gradu, u četvrtak, 5. septembra, na gradskom trgu u 21 čas biće održan koncert grupe „Valentino“. U petak, 6. septembra, defileom ulicama grada od 18 časova, počinju „dani grožđa i vina“, dok je svečano otvaranje najavljeno za 20 časova, kada će u Malom gradu biti održan koncert hora i orkestra RTS-a. Na gradskom trgu u 20 časova nastupiće ansambl „Kolo“, a koncert Dženana Lončarevića biće u 22 sata. U subotu, 7. septembra, na gradskom trgu biće održani koncerti dečijeg hora „Kolibri“ od 19 časova, Đorđa Davida i Ivane Peters, i na kraju večeri grupe „Van Gog“. U Malom gradu nastupiće Bilja Krstić i „Bistrik“. Poslednjeg dana manifestacije na gradskom trgu planirani su nastupi Amadeus benda i Dragane Mirković.

U petak, 6. septembra, u Centru za kulturu biće otvorena Privredna izložba, a u Velikom gradu, kao i svake godine, kroz seoska dvorišta biće prikazane specifičnosti mesnih zajednica smederevskog kraja.

J.V.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2