April 16, 2021

 

posta 30.3.2021

DEČJA NEDELJA I U „SUNCU“

By Oktobar 07, 2019 0

Ustanova za dnevni boravak dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju „Sunce“, svojim aktivnostima, pridružiće se obeležavanju Dečje nedelje, koja se ove godine organizuje od 7. do 13. oktobra, pod sloganom „Da pravo svako-dete uživa lako“.

-Treba naglasiti da je ova godina posebno važna, jer se navršava 30 godina od usvajanja Konvencije Ujedinjenih Nacija o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta. Naša Ustanova je pripremila niz aktivnosti kojima ćemo pokazati da su dečija prava opšta, prihvaćena i svima podjednako značajna – navode iz ove ustanove.

Prema programu, korisnici dnevnog boravka „Sunce“ u ponedeljak će posetiti osnovnu školu „Dimitrije Davidović“ gde je planirano druženje sa učenicima, a za utorak je planirana poseta i druženje sa učenicima specijalne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu. U sredu će, sa učenicima osnovne škole „Branislav Nušić“, u prostorijama dnevnog boravka „Sunce“ biti organizovane kreativne radionice. Za četvrtak je planirana poseta Udruženju za pomoć MNRO, a u petak će biti realizovan program u saradnji sa Narodnom bibliotekom, gde će, na Dečjem odeljenju, biti održana radionica na temu dečjih prava. Svoje aktivnosti ustanova će zaokružiti posetom Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u beogradu, koja je najavljena za ponedeljak, 14. oktobar.

J.V.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2