April 16, 2021

 

posta 30.3.2021

MINISTAR KNEŽEVIĆ U „PKC“-u, PROŠIRENJE KAPACITETA NAJAVLJENO ZA SLEDEĆU GODINU

By Oktobar 10, 2019 0

Ministar privrede Goran Knežević obišao je fabriku za proizvodnju kablova kompanije „PKC“ , čiji su predstavnici za sledeću godinu najavili proširenje kapaciteta i otvaranje još 1.200 novih radnih mesta u Smederevu. Zahvalivši se na podršci Vladi Republike Srbije i gradu Smederevu, čelni ljudi „PKC“ Grupe, koja obeležava pola veka postojanja, istakli su da će nova ulaganja stvoriti uslove za budući rast poslovanja u Srbiji.
-Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i grada Smedereva fabrika u Srbiji je postala fabrika koja se najviše razvija od svih naših fabrika u Evropi. Zaslužili smo i zaradili puno poverenje naših kupaca. Naša uspešna zajednička saradnja do sada je dodatno učvrstila poverenje PKC-a i Maderson grupe, čiji smo sad deo, i posebno smo zahvalni i ponosni što možemo da nastavimo dalju saradnju. Trenutno smo u finalnoj fazi dogovora oko nove investicije sa RAS-om, vredne oko 20 miliona evra, koja treba da nam omogući da otvorimo oko 1.200 novih radnih mesta mesta. Veoma smo zadovoljni našim boravkom u Srbiji i sa nestrpljenjem očekujemo iduću godinu da presečemo svečano vrpcu naše proširene hale – rekao je Ivo Volkov, potpredsednik operacije „PKC“ Grupe za Evropu i Južnu Ameriku.
Generalni direktor „PKC“-a u Srbiji Tudor Kertz rekao je da je kompanija tokom šestogodišnjeg poslovanja u Srbiji potpuno razvila proizvodne kapacitete.
-Danas sa ponosom možemo da kažemo da smo ove nedelje proizveli i isporučili 20-milioniti proizvod jednom od naših kupaca. Omogućavajući zaposlenima prilike za lični i karijerni razvoj, ovo smatramo zajedničkim uspehom svih strana. Ponosni smo i srećni što smo postali vlasnici ove zgrade, uz pomoć Vlade Republike Srbije planiramo da veoma uskoro naš dom proširimo za dodatnih 11.000 metara kvadratnih. Na ovaj način, ne samo da ćemo povećati proizvodne kapacitete, već ćemo stvoriti uslove za budući rast našeg poslovanja u Srbiji, privući nove kupce i povećati broj zaposlenih – rekao je Kertz.
Srbija ima dobar poslovni ambijent i uradićemo sve da ga poboljšamo, da olakšamo poslovanje u privrednim društvima i na svaki način ćemo pokušati da rasteretimo poslodavce kako bi radnici imali i veće plate, rekao je obraćajući se prisutnima ministar privrede Goran Knežević.
-Ovo je veliki dan za Srbiju, „PKC“ je 36-ta kompanija koja reinvestira u Srbiju. To znači da je do sada preko 200 kompanija uz pomoć Vlade Republike Srbije, uz subvencije, došlo i skoro 20 odsto njih je reinvestiralo, znači otvorili su, drugi, treći pogon, a neko od njih i četvrti i peti. To je samo znak da je Srbija dobro mesto za ulaganje – rekao je Knežević
O tome, dodao je, govore i rezultati, naglasivši da je ove godine Srbija ostvarila preko 4 milijarde evra priliva od direktnih stranih investicija, što je više nego sve ostale zemlje u okruženju, a neke od njih su čak i članice Evrospke unije. Istakao je da će ove godine rast BDP-a biti između 3,5 i 4 posto, kao i da će stopa nezaposlenosti pasti ispod 10 procenata.

U prisustvu ministra direktoru srpskog ogranka „PKC“-a uručeni su ključevi grada Smedereva.

J.V.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2