Juni 29, 2022

 

postanski 17.06.22

COMNET: Državni organi da reaguju na pretnje

By Novembar 18, 2019 0

Udruženje elektronskih medija Srbije ComNet upozorava da je, uprkos apelima da se prestane sa govorom mržnje, nastavljen niz opasnih i uznemiravajućih izjava. 

- U tom kontekstu izražavamo zaprepašćenje direktnom pretnjom predsedsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koju je juče putem društvene mreže Tviter javno uputio Vladan Slavković. U tvitu, Slavković kaže: „Možda je korektnije da mu saspemo pet metaka u leđa? I da se napijemo posle atentata ?“. Poziv na ubistvo predsednika države prevazilazi sve granice i apsolutno je nedopustiv u javnom diskursu svake demokratske zemlje, saopštioje ComNet. 

ComNet, zato, u skladu sa zakonom, ističe neophodnost adekvatne reakcije nadležnih državnih organa i, još jednom, skreću pažnju javnosti na kontinuirano širenje mržnje prema ženama, koje su ustale upravo protiv navedenog nasilja. 

- To je, nažalost, bio dovoljan razlog da ponovo budu izložene najgorim uvredama, pozivima na silovanje i nedopustivim pretnjama.Od nekog ko ne preza od pretnji ubistvom predsedniku države i ne možemo očekivati bilo kakvu kulturu govora, ali je primetno da je više puta korišćen prostački rečnik, ovaj put bio dopunjen i najstrašnijim seksističkim porukama i otvorenim psovkama. Zato, po ko zna koji put apelujemo da se prestane sa napadima na žene, a nasilnike podsećamo da su one, uprkos tome što su im najlakša meta, nečije majke, ćerke, sestre i supruge, saopštio je ComNet.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2