Maj 21, 2022

 

postanska 05.2022

U Smederevskoj Palanci otvoren moderni centar javne uprave

Opština Smederevska Palanka, do pre samo dve godine, mogla je da proglasi bankrot. Do pre samo dve godine imali smo dvanaestočasovne restrikcije vode, nismo imali uličnu rasvetu, kolovozi i trotoari bili su nam razoreni, rekao je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen na otvaranju impozantnog novog centra javne uprave.

- Bili smo zaduženi više od tri milijarde dinara. Račun budžeta Opštine bio je u neprekidnoj blokadi više od šest godina. Bukvalno, Smederevska Palanka je bila zaboravljena. Kao da nismo postojali na karti Srbije. Danas smo otvorili jedan od najsavremenijih i najlepših javnih upravnih centara u Srbiji. Veliku zahvalnost dugujemo Predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, uz čiju pomoć i veru smo se i izdigli iz pepela, rekao je Vučen.

sp1

On je istakao da veliku zahvalnost duguju i Vladi Republike Srbije na čelu sa Premijerkom Anom Brnabić, u čijem je sastavu i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kojim rukovodi ministar Branko Ružić.

- Veliku zahvalnost dugujemo potpredsedniku Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, koordinatoru za Podunavski okrug, gospodinu Branku Maloviću, koji nam je u svakom trenutku bio velika podrška i verovao da zajedničkim zalaganjem i marljivim radom možemo da ostvarimo ciljeve koje smo sebi postavili, a koji su nam do pre samo dve godine činili nedostižnim, rekao je Vučen.

On je i obavestio sugrađane da su na radnom sastanku sa ministrom Ružićem dogovorili podršku za još kapitalnih projekata, koje će u ovoj godini sprovesti i još više podići standard Smederevske Palanke. 

- Projekat koji bih izdvojio kao najvažniji, jer se tiče naših najmlađih sugrađana, jeste kompletna rekonstrukcija i obnova centralnog vrtića "Petar Pan" u Smederevskoj Palanci, rekao je Vučen.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2