Print this page

Sastanak lidera Smederevske Palanke i kompanije Kingšin Kejbls u Vladi Srbije

By Mart 03, 2020 0

Predstavnici opštine Smederevska Palanka danas su u Vladi Republike Srbije održali sastanak sa predstavnicima južnokorejske kompanije Kingšin Kejbls. 

Sastanak su vodili savetnik predsednika Republike Srbije za investicije Danilo Cicmil i savetnik za direktna ulaganja Igor Lončarević. Kompanija Kingšin Kejbls uskoro započinje gradnju fabrike u Smederevskoj Palanci.

- U petak, 6. marta, održaće se svečana ceremonija potpisivanja memoranduna o međusobnoj saradnji, između južnokorejske kompanije Kingšin Kejbls i Opštine Smederevska Palanka, saopštio je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

sp2

Kako je ranije saopšteno, radovi na izgradnji fabrike početi najkasnije do 15. aprila ove godine.

Fabrika koja će biti izgrađena u industrijskoj zoni Guberaš proizvodiće elektronske komponente za automobilsku industriju. Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen je na svom Fejsbuk profilu objavio da će vrednost investicije biti 24 miliona evra. Čak 16 miliona evra investitor će uložiti u kupovinu novih mašina.

- Teško je naći reči da opišem koliko sam srećan zbog naše Palanke i koliko sam zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je prošle godine obećao da će nam dovesti jednog velikog investitora i evo ispunio obećanje. Kao i sva obećanja koja nam je dao, kaže Nikola Vučen.

sp3

Predsednik opštine Smederevska Palanka podseća da je Aleksandar Vučić prilikom posete Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci 9. marta prošle godine obećao da će Vlada Srbije rekonstruisati put između ta dva grada, da će uložiti tri miliona evra i da će radovi biti završeni do kraja godine.

- Ljudi su bili skeptični, jer put nije obnovljen skoro pola veka a mnogi političari su ko zna koliko puta obećavali da će ga obnoviti. Za razliku od svih koji su lažno obećavali predsednik Vučić je ispunio obećanje koje nam je dao. Put je završen u decembru, a država je u rekonstrukciju uložila pet miliona evra, skoro duplo više nego što je najavljeno. Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji saobraćajnice kroz Palanku, od ulaza iz pravca Velike Plane do izlaza iz grada prema Mladenovcu. I za taj projekat sredstva je obezbedila Vlada Srbije, istakao je Vučen.

Vest o početku izgradnje fabrike u susednoj Palanci izazvala je oduševljenje i u Velikoj Plani.

- Smederevska Palanka je samo desetak kilometara udaljena od Velike Plane. Desetine, a možda i stotine naših ljudi, moći će da dobiju posao. Što je najvažnije, posla će biti za mlade i obrazovne ljude, što će svakako zaustaviti odlazak mladih stručnjaka iz Plane, Palanke, Smedereva, Topole i susednih opština, u inostranstvo, rekao je Igor Matković predsednik opštine Velika Plana.

Last modified on Utorak, 03 Mart 2020 13:05