Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

VANREDNO STANJE: Uvedena očekivana zabrana kretanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se od sutra pa nadalje u Srbiji uvodi zabrana kretanja za sve stanovnike u vremenu od 20 časova do 5 časova. Na ulici će moći da budu samo snage bezbednosti.

- Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina, rekao je Vučić.
Predsednik kaže da su najugroženiji najveći gradovi u Srbiji.

- Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak. Sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati mora da ostanu u kućama, rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada Srbije radi.

Kako je rečeno, odluka je donešena jer je ocenjeno da na te načine može da se očuva zdravlje građana.

- Otvorićemo supermarkete sa posebnim pravilima i maskama za njih, da mogu da kupe potrepšine za narednih sedam dana. Niko neće moći da ostane gladan, dodao je Vučić.

Druga mera se odnosi se na sve ostale kategorije građana, kazao je predsednik Srbije.

- Od sutra, od 20 sati do pet ujutru, uvodi se zabrana kretanja svim licima od nula do bilo kojeg starosnog doba, sem organa koji su na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni, rekao je Predsednik i naglasio da je cilj da se spreči širenje virusa.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2