Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Vučen podneo krivičnu prijavu protiv novinarke Nova S

Nikola Vučen predsednik opštine Smederevska Palanka i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije, podneo je krivičnu prijavu protiv Milice Čule, autorke teksta koji je objavljen na internet portalu www.nova.rs, pod naslovom "SKANDAL: Volonteri SNS-a u Smederevskoj Palanci od penzionera uzimaju 1.000 dinara".

- Nedvosmisleno sam utvrdio da je sve navedeno apsolutna laž. Smatram da sav moj lični trud i zalaganje kao komandanta Štaba i svih članova štaba, u situaciji kada sprovodimo maksimalne mere u cilju sprečavanja širenja zaraze virusa Covid-19, autorka teksta otežava i koristi u svrhe koje mogu da dovedu do nepotrebnog nepoverenja i širenja panike kod građana,  sada kada im je naša pomoć najpotrebnija, sada kada je cela Srbija u vanrednom stanju, rekao je Vučen za ePodunavlje.

1Vucen

2vucen

U opštini Smederevska Palanka organizovano je više desetina volontera. Oni, na svaki mogući način, pomažu najstarijim sugrađanima, koji su zamoljeni da, kao rizična grupa, ne napuštaju svoje domove, zbog moguće izloženosti i širenja zaraze virusom COVID-19. 

Mišljenje redakcije regionalnog informativnog portala ePodunavlje je da je Nova S zloupotrebila staricu od 70 godina i plasirala krajnje političku neistinitu "priču". To su "unapredili" mišljenjem nekakvog advokata, koji njihovu "priču" proširuje tvrdnjom da su sve "odobrili čelnici Smederevske Palanke". Krajnje degutantno i za svaku osudu je to što Nova S te volontere, na kraju teksta, poredi sa onima koji zaštitne maske prodaju "na crno". 

U vremenu kada se očekuje jedinstvo, sloga i kada se propagira nebitnost političkih razlika, kako bi se Srbija što bolje oduprla ovoj zarazi, Nova S plasira neproverene informacije.

Možda je razlog u činjenici da je Smederevska Palanka, uz veru i pomoć Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, uspela da prebrodi probleme koji su ih vodili u totalnu propast i beznađe, a koje su napravili prijatelji i učenici stvarnog vlasnika Nova S televizije. Danas je Smederevska Palanka među opštinama i gradovima sa najvišom stopom razvoja. 

Verujemo da ovakav "novinarski" plasman raznih "priča" nije slučajan i da je to samo još jedan u nizu sramnih pokušaja prikupljanja jeftinih političkih poena, i to sada, kada je sve, sem zdravlja građana Srbije, u drugom planu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2