Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

SMEDEREVSKI ŠTAB: Ograničen rad trgovinskih objekata

Štab za vanredne situacije utvrdio je odlukom ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima na teritoriji grada Smedereva.

Na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji  Republike Srbije i Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva, na svojoj 128. telefonskoj sednici, održanoj 20. marta 2020. godine, donosi odluku koja se odnosi na ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja koje se može vršiti po sledećem principu:

  • Ponedeljak – subota od 07.00  do 18.00 časova
  • Nedeljom od 08.00 do 18.00 časova
  • Nedeljom od 04.00 do 07.00 časova isključivo za građane starije od 65 godina.
  • Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu sa navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima.

Takođe, broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti, a u skladu sa Zaključkom Vlade Broj: 53-2581/2020 od 17. marta 2020. godine.

U skladu sa preporukama nadležnih epidemiologa i zrdavstvenih radnika, nije potrebno da zdrave osobe nose zaštitne maske i higijenske rukavice, te s tim u vezi nije u nadležnosti lokalne samouprave da takve obaveze trgovcima propisuju – navedeno je u odluci gradskog Štaba za vanredne situacije.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2