Print this page

I direktor JKP Miloš Mitrović, na terenu sa radnicima, bori se za zdravlje Planjana

By Mart 22, 2020 0

Javno komunalno preduzeće Miloš Mitrović iz Velike Plane je 16. marta, istovremeno sa naporima i apelima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, bez odlaganja, otpočelo sa merama suzbijanja i sprečavanja širenja epidemije virusa COVID 19.

Među prvima u Srbiji, JKP Miloš Mitrović, započeo je konstantnu akciju dezinfekcije ulica, trotoara, trgova, parkova i ostalih javnih površina. Sa radnicima na terenu, 24 časa, je i direktor Aleksandar Račić sa saradnicima.

- Dezinfekcija se svekodnevno vrši rastvorom hlora, metodom prskanja kamionom i odgovarajućim motornim ručnim atomizerima. Takođe, konstantno sprovodimo neophodne aktivnosti na postavljanju i obnavljanju dezobraijera na svim prilaznim i pristupnim tačkama opštine Velika Plana, kaže Račić za regionalni informativni portal ePodunavlje. 

racic1

Dezobarijere se redovno održavaju kako bi se i na taj način sprečilo širenje virusa COVID 19. 

- U uslovima pojačanih sanitarno higijenskih mera zaštite, JKP Miloš Mitrović u punom obimu obavlja i ostale redovne delatnosti, koje su vezane za prečišćavanje i distribuciju zdrave pijaće vode, na održavanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, na održavanju grobalja i nesmetanog sahranjivanja kao i na održavanju opšte higijene grada, dodaje Račić za ePodunavlje.  

Pored svega navedenog, JKP Miloš Mitrović se redovno odaziva na sve pozive građana i uspešno rešava svaki problem koji je vezan za mere, u uslovima proglašene epidemije, kako bi svi građani nastavili normalan život i što lakše prevazišli novonastalu situaciju. 

- Apelujemo na građane da se pridržavaju smernica Države i Kriznog štaba za vanredne situacije opštine Velika Plana, kako bi, štiteći sebe, zaštitili i druge. Nije vreme za podele, samo zajedno, odgovorno, disciplinovano i solidarno možemo da pobedimo, a pobedićemo, kaže Aleksandar Račić direktor JKP Miloš Mitrović iz Velike Plane, dajući mnogima pozitivan primer, koji valja slediti.

Last modified on Nedelja, 22 Mart 2020 12:56