Juni 29, 2022

 

postanski 17.06.22

I palanački pčelari, donacijom, u borbi protiv Covid-19

Komandant Štaba za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci, predsednik opštine Nikol Vučen, javno se zahvalio Pčelarskom društvu "Jasenica" na angažovanju u ovako teškoj situaciji. Palanački pčelari donirali su određenu količinu meda i propolisa za najugroženije sugrađane.

Izvršni odbor PD "Jasenica"uputio je Štabu u Smederevskoj Palanci pismo, koje Vam prenosimo u celosti:

"Poznato je da se država Srbija nalazi pred ogromnim problemom suzbijanja širenja korona virusa. 

Pčelarsko društvo „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, u okviru akcije Saveza pčelarskih organizacija Srbije „PČELARI U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA“, sakupilo je 70 kilograma meda, i sav taj med stavljamo na raspolaganje lokalnoj samoupravi, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane.

Med je spakovan u teglama od po 1 kg, i ovom prilikom pozivamo lokalnu samoupravu da koliko već sutra organizuje preuzimanje meda iz prostorija Pčelarskog društva „Jasenica“ u ulici Prvog srpskog ustanka br. 190, ili da kontaktiraju pčelarsko društvo na telefon 026/312-041, te na drugi način organizujemo dostavu meda lokalnoj samoupravi ukoliko je to potrebno. 

Budite slobodni da pomenuti med dostavite našim najugroženijim starijim sugrađanima, kako bi im naš med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus.

Zahvaljujemo se svim pčelarima koji su pokazali solidarnost i na ovaj skroman način pomogli svojim najstarijim sugrađanima."

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2