Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

VUČIĆ: Svaki punoletni građanin će dobiti 100 evra, platićemo minimalac svakom preduzetniku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će Srbija doneti nove ekonomske mere zbog epidemije koje je izazvao virus korona. On je istakao da će država pomoći da se radnici ne optuštaju i da će stimulisati preduzetnike u našoj zemlji da to ne čine.

- Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća. Za sve te firme, za tri meseca, makar i ne trajala ta tri meseca, platićemo minimalac svakom preduzetniku, obućaru, pekaru, taksisti, frizeru. Svima ćemo dati minimalac. Od nas će imati frizer po 750 evra, na tri meseca. Radili, ne radili, platićemo im! Dajemo kao da padaju sa neba, da im pokrijemo nelikvidnost, da mogu posle nesmetano da nastave da rade kad sve prođe. To će nas koštati 700 miliona evra!, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je obećao da će svakom građaninu, nije bitno da li je zaposlen ili ne, dobiti od države po 100 evra.

- Srbija ima novca. Imamo 10 tona zlata, i još nešto napolju. Za šta ćemo imati para? Imamo više nego drugi, jer nisam dao da se povećaju plate do maksimuma, nisam se dodvoravao pre izbora. Iako je rekla Unija, ali i MMF da se zaboravi na javni dug. Ali mi nećemo to da zanemarimo, a javni dug ne sme da pređe 60 odsto. Kad sam postao premijer bio je 78. Tri načina finansiranja: Jedan su bužetske rezerve? Podižemo medicinarima plate, a ne smanjujemo u javnom sektoru. Uvek držimo u rezervi, jer razmišljamo o budućnosti. Drugi je zaduživanje na domaćem, a treće na međunarodnom tržištu, rekao je Vučić.

- Imamo tri načina finansiranja u budućnosti - unutrašnje budžetske rezerve, zaduživanje na unutrašnjem tržištu hartija od vrednosti, kao i zaduživanje na međunarodnom tržišti kapitala, rekao je Vučić.

- Mi smo našli još para. Razmišljamo da svakom punoletnom građaninu Srbije damo po 100 evar poklon da pojačamo potrošnju. To jeste bacanje u bunar, ali će dobro doći ljudima koji su siromašni, rekao je Vučić i objasnio da je za to potrebno 520 miliona evra.

Last modified on Nedelja, 29 Mart 2020 21:25

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2