Juni 13, 2021

 

posta 30.3.2021

SRBIJA I COVID-19: 160 novoobolelih, 5 novih smrti, umro državni sekretar

U Srbiji je u poslednja 24 časa testirano još 810 osoba. Njih 160 je pozitivno na virus Covid-19, koji je odneo još pet života, saopštila je na redovnoj konferenciji za novinare epidemiolog dr Darija Kisić-Tepavčević. U Srbiji ima ukupno 1.060 osoba pozitivnih na Covid-19, a testirano je 4.371 osoba.

  • Nažalost, od poslednjeg izveštavanja imamo još 5 smrtnih slučajeva. To ukupan broj žrtava korona virusa u Srbiji podiže na 28. Narednih dana krećemo u još intenzivnija testiranja, ali brojevi pokazuju da smo svi mi dozvolili da se bolest nesmetano širi. Mi ne možemo da uspemo ukoliko svako od nas ne bude odgovoran i preuzme svoju ulogu u sprečavanju širenja bolesti, rekla je dr Kisić-Tepavčević.

Doktorka je zatim istakla da cilj poruke koja je juče poslata svim građanima nije bio da se širi panika, već da se dođe do što većeg broja građana kako bi ljudi shvatili opasnost i ozbiljnost situacije.

  • U ovom momentu još uvek nismo uradili topografsku distribuciju obolelih, ali već je izvesno da neće biti nijedan grad u našoj zemlji koji će biti pošteđen ove bolesti ako nastavimo ovako da se ponašamo. Takva vrsta analize je dobar pokazatelj gde treba da usmerimo mere, rekla je dr Kisić-Tepavčević.

Među preminulima je i državni sekretar u ministarstvu životne sredine, Branislav Blažić, koji je bio pozitivan na virus Covid-19.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2