Novembar 30, 2022

 

postanska 31.10.22

VUČIĆ: Srbija će sama praviti hlorokin i maske

Značajnu pomoć u borbi sa korona virusom Srbija će dobiti od Rusije i Francuske, najavio je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je saopštio da je razgovarao sa prvim čovekom Rusije, Vladimirom Putinom i predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, koji su najavili da će poslati ljudstvo i opremu u našu zemlju.

  • Pričao sam sa Putinom i sutra će prvi avion sa opremom i lekarima, ali i osobljem koje dezinfikuje bolnice, ulice… i to sa svojom opremom, doći u Srbiju. Dolaze u petak u 11, čini mi se biće isti paket kao što je bio za Italiju, što od nas zahteva punu zahvalnost, rekao je Vučić.

Razgovor sa Makronom Vučić je ocenio kao dobar i dodao da je Makron “iskreni prijatelj Srbije”.

  • Predsednik Makron je rekao ‘Aleksandre imate podršku Francuske, tako kaži narodu Srbije, i ti lično. Pomagaćemo ne samo evropski put Srbije, već i u ovoj krizi’. Zamolio sam Makrona da kaže tamošnjoj farmaceutskoj kompaniji da nam dostavi sredstva da sami pravimo hlorokin u Galenici i obećao je da će u narednih 48 sati da mi pruži odgovor, uveren da će na svaki način pomoći Srbiji. To nam je važno jer se trudimo da sami proizvodimo,

Vučić je rekao i da će Srbija uskoro imati punu proizvodnju hirurških maski za svoje potrebe, a potom je objasnio da ta pomoć dodatno stiže iz Kine.

  • Stižu nam mašine iz Kine, nešto dobijamo na poklon, nešto plaćamo i trudimo se da ti materijali koji nam zatrebaju ne samo danas, već i za godinu i dve, da ih sami proizvodimo, rekao je Vučić.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2