Print this page

VUČEN: U Palanci 54 osobe pozitivne na Covid-19

By April 17, 2020 0

Komandant kriznog štaba opštine Smederevska Palanka, predsednik opštine Nikola Vučen, saopštio 54 osobe u ovoj podunavskoj opštini pozitivno na virus Covid-19.

- Od tog broja pozitivan test na Covid-19 ustanovljen je i kod 15 lica koji su zdravstveni radnici. Od tog broja 14 zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice Stefan Visoki, kao i jedan radnik Doma Zdravlja u Palanci. Od ukupno 15 zdravstvenih radnika, 12 je sa teritorije naše Opštine, saopštio je Vučen.

U 39 ostalih osoba pozitivnih na Covid-19 spadaju i zdravstveni radnici koji rade u drugim zdravstvenim centrima u Beogradu, a pripadaju opštini Smederevska Palanka. 

- Takođe, imamo i dve osobe u staračkim domovima u Srbiji, koje pripadaju našoj Opštini. U međuvremenu je još dodatno testiran određen broj zdravstvenih radnika i njihovi rezultati se čekaju, saopštio je Vučen i naglasio:

- Apelujemo na sve naše sugrađane da se pridržavaju mera koja je propisala Vlada Republike Srbije i da na taj način pokušamo da se, u što kraćem roku, svi zajedno, izborimo sa virusom u našoj zemlji.