Novembar 30, 2022

 

postanska 31.10.22

Od utorka kraći policijski čas, otvaranje restorana i kafića, počinju sa radom i frizeri

Ne mogu da kažem da li virus slabi, to neka govore doktori, ali bolji rezultati su posledica veće discipline. Idemo ka ublažavanju mera, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras na TV Pink.

Na pitanje ima li mesta opuštanju, predsednik Srbije je rekao da bi svako opuštanje moglo skupo da nas košta. Ali…

  • Ono što je za nas bitno i o čemu smo pričali sa lekarima je ublažavanje mera. Mi moramo da uđemo atletskim izrazom u “pucanj” sa drugim zemljama. Prva mera će biti skraćenje policijskog časa, umesto od 17, biće od 18 časova, od utorka 21. aprila. Što se tiče penzionera, oni će od 18 časova do 01 imati pola sata da prošetaju, a sami će moći da izaberu u koje vreme, rekao je predsednik Srbije.

Vučić rekao je dodao da to nisu jedine mere koje će biti ublažene.

  • Krećemo da radimo punom parom. U roku od sedam do 10 dana, Parlament Srbije treba da obezbedi da svi dobiju neophodnu zaštitnu opremu. Pozvao bih sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao. I one koji su na otvorenom i one na zatvorenom, uz naravno propisane mere distanciranja. Od utorka otvaramo gotovo sve zanatske radnje, servisne radionice, obućare, krojače… Sve druge radnje su predviđene da se otvore 27. aprila, naravno, ako sve bude kako treba sa koronom, ukoliko se nešto promeni povućićemo ove ublažene mere, istakao je Vučić.

On je doda da će frizerski saloni, saloni lepote i teretane početi da rade iza 27. aprila, ali uz posebnu zaštitu.

  • Planiramo otvaranje restorana i kafića u periodu od 3. do 10 maja, ali uz pravljenja distance. Međutim, ako krene lošije povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće. Između 4. i 11. maja predviđeno je otvaranje hotela, banja, tržnih centra, restorana, kafića, međugradskog saobraćaja… Naravno i tu će biti distanciranja, dodao je Vučić.

Predsednik je i najavio da se prekosutra pušta u prodavnice četiri miliona pari rukavica i maski.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2