Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

VUČIĆ O EPIDEMIJI: Smederevo i Smederevska Palanka su mali problem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na TV Pink da je važno da slušamo struku i lekare.

- Ono što sam video po današnjim rezultatima je da se Vojvodina i sever Srbije umiruje, Beograd je sve bolji, dobar deo Zapadne i centralne Srbije takođe je sve bolji, jedino gde imamo problem je okolina Niša. Aleksinac, Doljevac, Toplički okrug, Doljevci i Aleksinac se pokazao kao problematičan, Leskovac je bolji nego što je bio, takođe Smederevo i Smederavska Palanka su mali problem. Svuda gde smo imali veliki priliv ljudi iz inostranstva je bio problem, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Vreme korone" na TV Pink.

Vučić je naglasio da će uvek veliki broj lekara da bude zaražen i da to ništa tajno. Ali...

- U te ljude ulažete, školujete ih, i kada dođe do te situacije, njihov je posao da brane zemlju. Ovo je svakako udar na njih, mi imamo veliki broj lekara koji su preuzeli strašan teret na sebe, ali ima i onih koji su se sklonili, rekao je Vučić.

On je dodao da su u jednom gerontološkom centru uhvatili tri žene koje napuštaju dom, kako beže sa svog radnog mesta, a trebale su da budu tamo u karantinu. 

- Imamo fantastične lekare i ljude širom Srbije. To su neverovatni ljudi. Fantastični, dodao je Vučić i naglasio da će kada sve prođe dodatno da ojačaju zdravstvo.

Vučić je rekao da je ideja da se u Srbiji napravi nešto kao "digitalno zdravstvo", koje će se brinuti da uvek ima opreme za sve. 

- Za sve što može svet da zahvati mi ćemo da napravimo u narednih godinu dana. Pokazaćemo da smo ozbiljnija država od mnogih drugih, rekao je Vučić i dodao da je krenula sa radom prva fabrika maski u Rumi koja će 96 hiljada hirurških maski dnevno da proizvodi.

Predsednik je i najavio da se prekosutra pušta u prodavnice četiri miliona pari rukavica i maski.

Proizvodimo sve osim respiratora

- Mi danas proizvodimo sve što nam je potrebno. Jedino naša zemlja proizvodi gotovo sve, sve osim respiratora, rekao je Vučić i dodao da je njih bilo najteže nabaviti.

Kako kaže, KBC "Dragiša Mišović" je imao 31 respirator, a danas ima 160 respiratora.

- Mašine imamo i za to ne treba da brinu uopšte. Imamo ih čak i u rezervi, rekao je Vučić.

Last modified on Subota, 18 April 2020 20:29

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2