Print this page

Evo kog datuma će tačno građanima biti uplaćeno 100 evra

By April 18, 2020 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na Tv Pink da će svim punoletnim građanima biti uplaćeno po 100 evra oko 11. maja, što je samo jedna od mera Vlade Srbije za oporavak posle epidemije virusa Covid-19.

  • Već od utorka idemo u punu primenu ekonomskih mera. Poslovne banke imaju puno posla, 80 odsto toga garantuje država. Dosta privrednika se javilo za pomoć i kredite Fondu za razvoj. Država je za sve ozbezbedila novac, ostaje i projekat “Srbija 2020-2025”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je MMF rekao da će imati “najbolju ekonomiju u Evropi”.

  • Imaćemo najbolju ekonomiju u celoj Evropi u ovoj godini. Sledeće ćemo imati isto to, sa najboljim rastom u celoj Evropi. To je rekao MMF, rekao je Aleksandar Vučić u emisiji “Vreme korone” na televiziji Pink.

On je dodao da se nada da ćemo biti disciplinovani, kada se olakšaju neophodne mere u borbi protiv virusa Covid-19

  • Kažem vam skromno, da će naši rezulati biti najbolji, samo da nas korona ne ubije. Da ne napravimo grešku, moramo da se disciplinujemo. Optimista sam po pitanju naše ekonomije, a inače nisam optimista po prirodi. Ukoliko uspemo da se otvorimo kako smo planirali, sve ćemo pobediti. Imaćemo najbolju ekonomiju i rast bruto domaćeg proizvoda u celoj Evropi, rekao je Vučić.