Maj 21, 2022

 

postanska 05.2022

Prijave za 100 evra preko portala Uprave za trezor ili telefonom

Punoletni građani koji budu želeli da od države dobiju 100 evra moraće da se prijave, a prva mogućnost za prijavu biće online preko portala Uprave za trezor, a druga mogućnost je telefonom na brojeve koji će blagovremeno biti objavljeni.

Podaci koji će biti obavezni da se navedu u prijavi su ime, prezime, JMBG i broj računa u banci. Oni koji nemaju račun u banci, imaće mogućnost da to navedu u prijavi i država će im po automatizmu otvoriti račun i obavestiti ih o tome.

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju. Svim penzionerima, 1.7 miliona, i svima koji primaju socijalnu pomoć, država će automatski uplatiti po 100 evra.

Vlada Srbije danas će utvrditi predlog rebalansa republičkog budžeta. Vlada bi danas trebalo da donese i uredbu o načinu uplate 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.

Današnje odluke Vlade javnosti će predstaviti ministar finansija Siniša Mali, na konfereciji za novinare u 16 sati. On je juče izjavio da će isplata 100 evra penzionerima početi 15. maja, dok će ostali građani morati da se izjasne da li novac žele.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2