Juni 29, 2022

 

postanski 17.06.22

ADVOKAT ĐUKANOVIĆ: Aleksić za laži o Andreju Vučiću mora da plati kaznu

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića, zbog navoda o “Jovanjici”, koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik “Jovanjice” Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru, zvao predsednikovog brata.

Vučićev advokat Vladimir Đukanović ocenio je da suprotna strana po svaku cenu ide na odugovlačenje postupka i da se služe bestidnom manipulacijom, jer pokušavaju da u postupak uvode dokaze koji nemaju veze sa tužbom Andreja Vučića prema Aleksiću.

  • Oni pokušavaju da odugovlače ovo suđenje izuzećem sudije i da prikrivaju svoj lopovluk i kriminal. To je njihova taktika i dokaz njihove nervoze. Nemam nikakvu dilemu da će Aleksić za izreknutu laž morati da plati kaznu, rekao je Đukanović.

Đukanović je poručio da “niko ne može da se bavi politikom na ozbiljan način tako što će da iznosi laži o nekome”. On je naglasio i da je suština cele priče bio pokušaj kriminalizacije porodice Aleksandra Vučića.

Đukanović je takođe rekao da postoji obaveštenje nadležnog tužilaštva da nikakve kontakte Andrej Vučić nije imao sa Koluvijom.

  • Neumoljivi su dokazi na našoj strani i bilo bi sramota da se završi drugačije nego presudom porotiv Aleksića, zaključio je Đukanović.

Afera “Trstenik”

Đukanović je javnost podsetio na malverzacije koje je činio Aleksić dok je bio prvi čovek opštine Trstenik.

  • Prikriveni kriminalac, taj gospodin Aleksić. Nadam se da će odgovarati jednog dana za to što je radio kao predsednik opštine Trstenik, ali s obzirom na to kakvo nam je pravosuđe, sumnjam da će se tako nešto dogoditi. U svakom slučaju, to što on radi je bestidno, jadno, manipulisanje javnošću sa izvrtanjem činjenica, a svakako najvećim delom je pokušaj kriminalizovanja porodice Aleksandra Vučića, kaže Đukanović.

Na pitanje o kakvim se Aleksićevim malverzacijama radi, Đukanović navodi da su, dok je bio predsednik opštine Trstenik, zabeležene brojne zloupotrebe.

  • Kada neko zapošljava familiju, na vrlo volšeban način troši sredstva iz budžeta, sve je jasno. Ali da ne budem ja tužilac, nadam se da će jednom naše pravosuđe procesuirati ljude iz bivše vlasti. Mi smo, u ovom slučaju, precizirali novčani iznos koji Aleksić mora da plati za nanetu duševnu bol i patnju Andreju Vučiću. Koliko će sud dodeliti, videćemo, rekao je Đukanović.

Đukanović je posebno istakao da se odugovlači sa suđenjem, kao i da u samom postupku, postoje dvostruki aršini.

  • Ovde imate skandalozan pokušaj odugovlačenja postupka, sa izmišljanjem raznih budalaština. Postavljaju se potpuno irelevantna pitanja. Sudija nije dozvolio koleginici Vesni Lončar da postavi određeno pitanje, ali je to isto dozvolio drugoj strani, eto, toliko o nepristrasnosti, navodi Đukanović.

Politička pozadina

Advokat Andreja Vučića kaže da se u ovom slučaju radi o političkoj pozadini, ali da u politici ne sme da postoji prostor za laganje.

  • Politička pozadina je svakako, ne bi on izlazio sa tim tvrdnjama da nije tako, ali u svemu tome, ne možete da se bavite politikom ako ćete da lažete tako. Tu se Aleksić preigrao, i sada će morati da plati cenu jer je lagao, objasnio je Đukanović.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2