Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

Smederevska Kovid bolnica puna, obezbeđuju se dodatni kapaciteti

U odeljenjima Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu koja su određena za prijem i zbrinjavanje kovid pacijenata kapaciteti su gotovo popunjeni, potvrdio je za naš portal vršilac dužnosti direktora ova ustanove Nenad Đorđević.

Samo za poslednja 24 sata primljeno je pedesetak pacijenata, pa je od 134 kreveta, koliko je prvobitno predviđeno za ovu namenu, popunjeno je 120.

- Imamo 120 pacijenata, a u toku je prijem novih, pa smo za kovid odeljenja obezbedili dodatne kapacitete. Sada se i odnos hospitalizovanih promenio, iz našeg grada imali smo prijem samo 2 pacijenta, tako da je sada četvrtina zbrinutih iz Smedereva, ostalo su pacijenti koje primamo iz drugih gradova. Kada je reč o našim sugrađanima, dobar deo njih čeka prvi negativni kovid test, a od svih haopsitalizovanih prisustvo virusa potvrđeno je kod 42, kaže Đorđević.

Ističe i da je situacija stabilna kada je reč o respiratorima.

- Od 10 respiratora koliko imamo, trenutno su slobodna 3. Međutim, dobili smo još 5 novih, koji su za sada rezerva, kao i aparati za anesteziju koje imamo i koji su slobodni, navodi Đorđević.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2