Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

ePodunavlje

ePodunavlje

Na osnovu javnog poziva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za podnošenje zahteva registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, odnosno poseduju mlečne krave, na teritoriji opštine Velika Plana, 75 registrovanih stočara dobilo je 242.88 tona merkantilnog kukuruza za ishranu.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč je sa članom Gradskog veća resorno zaduženim za obrazovanje Mišom Ivkovićem i članicom Gradskog veća resorno zaduženom za kulturu, turizam i informisanje Majom Ćirković obišao Tehničku školu u pratnji direktora škole Dejana Vemića, saopštio je Grad Smederevo. 

Centar za porodični smeštaj Miloševac, danas je obeležio svoj 92. rođendan. Centar je uručio 36 zahvalnica hraniteljima za doprinos u višedecenijskom očuvanju dece. 

Danas je u Smederevu održana Izborna skupština Gradskog odbora Srpske napredne stranke Smederevo. 

Rukovodstvo opštine Velika Plana danas je održalo radni sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva kulture, gospodinom Miodragom Ivanovićem i pomoćnicom ministra za kulturno nasleđe, gospođom Danijelom Vanušić.

Ključna tema sastanka bila je rešavanje pitanja Stare klance kao spomenika kulture, kao i Spomen dom u Lozoviku.

Takođe, prilikom posete Velikoj Plani, obišli su manastir Pokajnicu, Crkvu zahvalnicu u Radovanjskom lugu i Centar za kulturu “Masuka”.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković, zajedno sa zaposlenima OŠ “Akademik Radomir Lukić”, imao je čast da nagradi 113 učenika, koji su u školskoj 2021/2022. godini postigli odličan uspeh.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini, saopštio je Grad Smederevo. 

Napad na bilo koje dete je neprihvatljiv i predstavlja nepoštovanje ljudskih prava. Napadi na decu, pored emocionalnih trauma, mogu imati dugoročne posledice na njihov razvoj i kvalitet života, saopštio je OO SNS Velika Plana u saopštenju koje Vam prenosimo u celosti:

Gradski odbor Srpske napredne stranke Smederevo najoštrije osuđuje skandalozno ponašanje opozicionih "prvaka" prema sinu predsednika Aleksandra Vučića, Danilu Vučiću, saoptio je GrO SNS Smederevo, a njihovo saopštenje dalje prenosimo u celosti:

Intoniranjem himne, minutom ćutanja i polaganjem venaca danas je u Smederevu obeleženo sećanje na stradale u NATO bombardovanju SRJ, koje je počelo 24. marta pre 24 godine. 

Strana 1 od 312

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2